Virkelig, Bøckman? En kule til en mor som forsvarer sine barn?

Sjokkert svar på denne artikkelen: “Revefamilie i Bjørvika: –⁠ Dagen den freser til deg, bør den få ei kule…” Revefamilie under bro i Bjørvika (vg.no)

Vi skal aldri glemme Frøya. Hvalrossen som måtte bøte med livet fordi folk i Oslo ikke respekterte viltliv og satte sine egne selfies foran hvalrossens behov for å få være i fred. Siden noen har bestemt at mennesket er den viktigste arten på hele jorda, måtte Frøya bøte med livet fordi idioter kunne risikere å skape situasjoner hvor mennesker sto i fare.

Takket være Bøckmans innspill hvor han i beste pr-kåte stil uttaler som zoolog at hvesende rever må få en kule, kan vi nå oppleve en ny historie hvor fortrengt viltliv må bøte med livet på grunn av idioter i arten menneske.

Frøya ville være i fred. Det vil revemor også. Alt av viltliv som har vært nødt til å oppsøke steder på jorda hvor menneskene lever tettere enn det som naturlig her, har stort sett måttet bøte med livet. Revemor i nærheten av Operahuset har fått noe mediadekning de siste ukene, og media tyr ofte til zoologer.

Ofte burde regjeringen ty til fagfolk når det gjelder natur. Særlig når det gjelder rovdyr og forvaltning, hvor vi har fått soleklare bevis for at det motsatt er tilfelle: Her forkastes forskning og fakta. Den skal Bøckman ha i saken om revefamilien i nærheten av Operahuset, men der stanser også inntrykket av forstand.

Forstand ligger i kjølvannet av forståelse. Og hvis en zoolog skal ha forståelse for natur, må han belære samfunnet og utvikle folks forståelse for natur og dens individer. Å se Bøckmans uttalelse om revemor som bare vil beskytte sine barn, viser en frakobling fra naturen som er ingen zoolog verdi. Bøckman: Hvorfor forteller du ikke Oslos innbyggere at de skal la revemor i fred? Det du har servert, ved å oppfordre til en kule til en hvesende revemor som kun vil beskytte sine små, det kan faktisk resultere i at noen idioter (vi vet alle at de finnes der ute) kommer til å provosere fram denne adferden hos en revemor som vil reagere naturlig. Og deretter vil viltnemnda bli varslet angående denne skrekkelige, ville, uregjerlige, dritfarlige revemoren som er så uanstendig frekk at hun HVESER mot mennesker – den viktigste rasen på PLANETEN!!! Sluttresultat, Bøckman: Revemor blir drept etter din oppfordring, og hva da med hvalpene? Jo – de blir drept, de også.

Trenger vi pr-kåte zoologer som ikke tenker over sine ordelag nå når naturen står overfor sin største krise på grunn av mennesket? Du har skuffet meg inderlig dypt, Bøckmann.

Berit Helberg

Ekte naturelsker – som tåler at revemødre hveser for å forsvare sine små!

Boka bestiller du fremdeles ved å sende mail til berit@helberg.name – hvor også bokhandlere må bestille fra. Husk: En dag er det utsolgt, og da får INGEN tak i den. 150,- pluss porto 73,- – fremdeles billigere enn i bokhandelen som har bestilt boka hos meg.

Leave a comment