Hvor skal man legge ordene?

Ja vel. Dette er langt: Tål det! Vi har gnåla og ropt og skreket og gjort en innsats, noen en større innsats enn andre fordi vi er ulike og noen har skills i forskjellige retninger mens andre har hjertet på rette sted. Foreninger jobber i kulissene på langt større måte enn vi noensinne får se, de fleste av oss, og takke faen for at vi har RR, BFR og FVR! Hjertet har vært der uansett hos oss her inne hos VUIØ, og håpet har vært like intenst for å gi en stemme for de som ikke har en stemme å gi i valget. Vi har håpet, trodd at stemmen var høy nok, men så kom valget og mange av oss sitter igjen med en følelse av at vi ikke har skreket høyt nok. Roper vi ikke like høyt som saueklemmerne?

(Dette er et åpent innlegg til ei lukka gruppe – hatersvikerne hos VUIØ – Vern Ulven I Østmarka – må mer enn gjerne kopiere og hilse til tapergruppene fra Silverfokz).

Har vi ropt på feil sted? Til feil tid eller til feil politikere? Har vi ikke ropt høyt nok til de rette politikerne? Det er jo ikke lov å senke noen på 200 meters dyp med betongtøfler rundt føttene for å få dem til å holde kjeft, så dermed må vi forsøke på den lovlige måten: Via det skrevne ord og i demonstrasjoner. Det ble avholdt en demonstrasjon foran Stortinget høsten 2016, men politikerne glemte visst sine velgere – og velgerne som forsøkte høsten 2016 og tiden etter har tydeligvis ropt til feil politikere eller/og rettet ordene mot feil folk. For jeg nekter faktisk å tro at Norge består av naturhatende dyrehatere som også hater rovdyr og til og med er ulvehatere i samma slengen. Likevel får man følelsen av at det er slik det er når man ser valgresultatet…

Nå består Norge av mer enn ulv. Det hjelper jo ikke en gammel dame i Bergen som sårt trenger fast sykehjemsplass og blir nektet dette fordi Bergen Kommune mener at legen til denne damen ikke aner hva han snakker om, og da er hun ikke berettiget fast sykehjemsplass. Kommunen vet best, det har vi sett utallige ganger i det politiske Norge (det er en av grunnene til at jeg ikke har troen på norske politikere, enten det er kommunalt eller landsdekkende). Og nei – det vil ikke hjelpe denne damen å få fast sykehjemsplass om vi rovdyrvernere klarer å rope høyere. Ikke vil det hjelpe den elendige serveringen i måltidene som eldre må utholde i mange kommuner, heller, ved at vi skulle klare å få åpna øynene hos menigmann angående hva som skjer i totalt lovlige, usmakelige, uetiske og forjævlige former i natur og beitenæring – ting som har vært åpne i mange år men som enhver stort sett lukker øynene for, fordi enhver er seg selv nærmest.

Kjære alle som stemte feil for naturen – dere som stemte mot naturen – dere som ikke tenkte på at vi er avhengige av naturen og med det mener jeg HELE naturen: Ser dere ikke hva som har skjedd? Politikerne har sluppet unna med å behandle rovdyr rabiat og sende sauenæringa på totalt skjeiva i mange år, og har lært at dette fungerer så utrolig bra at de kan sende flere ting i samfunnet den samme veien! Et spark her, et dytt der, bare utfør og lukk øynene og hold ut, så holder opposisjonen kjeft og vi kan la det skure og gå enda en stund. Vi har latt dem tro at de kan slippe unna med alt, etter at vi lot dem drive hiuttak i nasjonalparker hvor de med full offentlig tillatelse røsker ut jerveunger fra hi, avliver dem med et skudd i huet hvorav jervemor lider samme skjebne. Jervejakta er allerede bestemt for neste sesong selv om jervene er under bestandsmålet – et mål fastsatt av en idiotregjering – og ja, jeg kaller det idiotregjering fordi vi har latt regjeringa sette oss mennesker over natur og andre jordboere. Vi har latt dem tro at de kan skyte gauper selv om det tåpelige bestandsmålet ikke er nådd (slik som hos jerven) – og med tåpelig mener jeg at vi innbiller oss at naturen akter å innrette seg etter lover og regler og paragrafer og ikke minst landegrenser og soner satt av idioter på Løvebakken og useriøse saueklemmere. Videre har vi lært regjeringa til å ikke la noen binner etablere seg i Norge, slik at hannbjørner som kommer over grensa og leter etter ei binne å parre seg med, kun møter kuler og død, og om ei binne skulle lage seg et hi så møter hun de samme kulene før hun har våknet når hun myser mot vårsola etter å ha tuslet ut av hiet en tidlig vårdag. Og hva ulven angår… vel, trenger jeg si mer? Politikerne har jo faktavegring og forskerfobi der! Og tro meg, jeg har mye å si i den sammenheng… både når det gjelder løgn fra Sp, opphausa frykt fra hatere og useriøse sauebønder hvor jeg helt greit kan hekte Nortura og overskuddslager på den kroken, sammen med utmarksbeite og hva som egentlig dreper sauene. Sauene, du vet – de store taperne i denne sammenheng. For det er jo ikke egentlig sauene saueklemmerne klemmer – det er kontoen sin. Stakkars svenskene med mange flere rovdyr, langt færre sauer og lite utmarksbeite… og enda har de ikke sulta i hjel????????? (bare pluss på med så mange spørsmålstegn du trenger, for jeg tror ikke jeg har nok av dem i denne sammenhengen).

Så hva skal vi gjøre for å få resten av landet til å våkne? Det hjelper lite å rope i kommentarfelt i lukka grupper og i debattgrupper som stort sett har den samme taperskaren av ulvehatere som gnåler med milevise rekker av smilefjes og andre fjortis-emojis. Det er faktisk feiltappa energi som kunne blitt brukt på utsiden. Drømmen min er at alle vernere trakk seg ut av de gruppene. Bare kutta dem ut. Det er ikke der vi trengs. Ikke nå. For vi har 4 nye år på oss for å overbevise Norge om at sauer trenger beskyttelse, at sauer trenger å minke i antall på grunn av at folk kutter ut uetisk kjøtt og miljøfiendtlig produksjon, og at sauer trenger å bli påpassa uten at det skal gå utover naturen i form av rovdyr. Vi trenger å overbevise Norge om at vi har en natur som ikke blir verna av politikerne, og at rovdyrene og de fleste dyr og fugler – faktisk – trenger å vernes fra grådige grunneiere og blodtørstige jegere som har glemt bud nr. 1 for jegeren: Å høste av OVERSKUDDET! Vi trenger politikere som begriper at elg og hjort og rein med sykdom vil stabilisere seg langt bedre om bare vi lot rovdyr få øke og slippe til for å jakte i flokk slik de var ment å jakte, og dermed skape en sunnere natur for de grådige jegerne som ikke liker hjortelus, flott, skrantesyke eller annen syke skapt av overflod av sånt som rovdyr vanligvis jakter på. Trenger jeg nevne de sykdommer som er overført til elg og hjort og andre i skogen, via sau på utmarksbeite?

Ergo: Den skriveføre må komme seg ut fra lukka grupper og inn hos aviser, bruke energien der den trengs og ikke der kranglefantene og de lukka huene befinner seg, og de som kommenterer inne på lukka grupper må komme seg ut på de avisartiklene som blir delt og kommentere med saklige ord DER INNE hvor øyne som ikke har tatt en stilling til saken kan lese, og gjøre seg opp en mening om at rovdyrpolitikken er helt på trynet og dypt i grøfta nå. For ingen på de gruppene du kommenterer, trenger å bli rista i eller våkne. De har bestemt seg en eller annen vei, og den grinda er grundig spikra igjen fra haternes side: Du omvender INGEN hatere. Om du skulle klare å få en skalle til å innse at han/hun har tatt feil vil dette ALDRI bli innrømmet av ren stahet nå! Du vinner ikke engang noe for rovdyrene om du tror du går ut fra en debatt og har seiret i en slik gruppe. Ordene dine trengs helt andre steder og det er i lokalaviser og andre aviser, avisenes facebooksider og slike steder under artikler som omhandler rovdyr; det er DER ordene trengs. Ingen krangel, ingen diskusjon, ingen flisespikkeri eller oppjaga kommentarer. Står du fast: Spør de som har vært i debatten i noen år, så får du hjelp, for det er nå kampen begynner… for våre rovdyr. Hold hodet kaldt og sitt på fingrene et par runder ekstra før du trekker pusten. Hos de her inne er det alltids noen som vet noe, og om den du spør ikke vet, så vet de fleste å videreformidle! Så gjør en innsats for rovdyrene våre. Spre dine tanker, meninger og ord utenfor Facebook, for det er DER de trengs nå.

Ikke for min del. Ikke for din. Men for naturen. For rovdyrene. For alle dyrene. For de uten stemme. Bruk stemmen din der den trengs – og høres!

ulvarklem

Ulvar har allerede klar kalender for 2018 – den bestiller du glatt her. Alt overskudd går til rovdyrforeningene – ubønnhørlig. Jeg er faktisk smertelig redelig, noe foreningene kan bekrefte. Så bestill i vei for å hjelpe rovdyrene og gi en unik julegave samtidig.

Spre En bønn for rovdyr – her er den engelske A payer for predators.

Advertisements

One thought on “Hvor skal man legge ordene?

  1. Thorleif Faureng

    Hvor skal man legge ordene? Legg dem der det passer deg best. Det viktigste er ikke hvor ordene blir lagt, men at de i det hele tatt blir sagt. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s